Press "Enter" to skip to content

Két lépés távolság – Five feet apart

Kedves Barátaink,

Képtalálat a következőre: „uip duna film”

Sokunkat lázban tart a Két lépés távolság (Five feet apart) c. film, amely két CF-es fiatal szerelmi történetén keresztül mutatja meg egy kicsit a CF-esek mindennapjait, az előttünk álló nehézségeket, kihívásokat és mindazt a sajátos életfelfogást, amely jellemző ránk.

A CF Betegek Egyesülete néhány képviselőjének, a UIP Dunafilm biztosította a lehetőséget, hogy ma délelőtt részt vehettünk a sajtónak szánt, premier előtti vetítésen, az első néhány hazai szerencsés között tudva így magunkat akik láthatták a filmet a mozivásznon.
Nem szeretnék a tartalomról túl sok mindent elárulni, az alkotás a várakozásainkon felül teljesített, néhány részletet és megoldást eltekintve mindannyian egy nagyon jó filmnek értékeltük a látottakat, amely jól érzékelteti a CF-et mint élethelyzetet, betegséget, a CF-el élők személyiségét. A filmet tehát mindenképpen ajánljuk megtekintésre azoknak akiket érdekel, illetve talán egy lehetőség is arra, hogy olyasvalakiknek is bemutathassuk az életünk nehezebb részét akik esetleg még sohasem hallottak rólunk vagy a CF-ről mint betegségről

Egyesületünk élve a UIP által felajánlott lehetőséggel, néhány szóban bemutatta a betegséget illetve az Egyesület tevékenységét a film vetítése előtt, valamint készültünk a sajtó képviselői számára ajándékkal is, valamint kértük tőlük hogy a filmről készülő kritikáikban és cikkeikben tegyenek említést a hazai CF ellátásról, az itt élő betegekről, illetve az Egyesület munkájáról hogy minél több támogatót szerezhessünk a jövőben.

Az eseményről készült néhány fotót az alábbiakban láthatjátok:


A film előzetesét megtekinthetitek itt:

Comments are closed.