Press "Enter" to skip to content

PARI inhalátor egyedi méltányossági igénylése

pari inhalátor

PARI inhalátort (4 éves kor alatt JuniorBoy, 4 éves kor felett Boy SX, esetleg Pari Sinus) jelenleg a legolcsóbban egyedi méltányossági támogatással lehet vásárolni, amit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár-tól kell kérvényezni.

Az alábbi helyről letölthetőek az OEP által kért kitöltendő formanyomtatványok:

Ezeken felül egy nettó jövedelemigazolás, és a kért eszközre kiállított vény szükséges a beadáshoz (ez utóbbit, vagyis a vényt 2016 év elejétől már nem kell az OEP-be beküldeni, elég a megítélt határozat kézhezvétele után a kiváltáshoz a forgalmazóhoz eljuttatni). A kórtörténeti összefoglalót és a vényt a kezelőorvos állítja ki.

Az árajánlatot a forgalmazó (PARI inhalátorok esetén az Elektro-Oxigén Kft) tölti ki, amihez négy adatra van szüksége:

  1. beteg neve,
  2. szül. dátuma,
  3. címe TAJ száma

Az ügyintézésben segítséget nyújt Egyesületünk állandó segítője és az Elektro Oxigién Kft. képviselője:

Wochna Marek

wochna.marek@eo.hu

+3620-823-0160

Ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, az OEP Ártámogatási Főosztályára (1139 Budapest, Váci út 73/A ill. 1380 Budapest, Pf. 73) kell küldeni a papírokat az elbíráláshoz.  Pozitív elbírálás esetén elég az aláírt vényt eljuttatni a forgalmazóhoz, aki ingyenes kiszállítással elküldi a készüléket. A futárnak csak a határozatban szereplő önrészt kell kifizetni utánvéttel. A kiszállítás megkönnyítése végett érdemes a forgalmazónak telefonos elérhetőséget adni.

Köszönjük a PARI készülékek magyarországi forgalmazójának, az Elektro-Oxigén Kft-nek és Wochna Mareknak, a CF ügyében tett folyamatos segítségét!

Vissza a főoldalra