Press "Enter" to skip to content

CF Hétvége 2018 – Fonyódligeti beszámoló

Véget ért a 2018-as év balatoni CF Hétvégéje, amely immár hagyományosan visszatérő, központi közösségépítő eseményünk is egyben. Engedjétek meg, hogy néhány mondatban illetve képpel összefoglaljuk az eseményen történteket.

Az idei „tábor” a meghirdetettnek megfelelően Fonyódligeten került megrendezésre a DAM Hotelben, amely egy remek hangulatú, európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó és nem utolsó sorban csodálatos saját partszakasszal rendelkező intézmény, amely az előbb felsoroltak mellett még a különböző fogyatékkal élő személyek ellátására is fel van készítve. Így tehát, a helyszín választásunk a tavalyi évvel ellentétben szerencsére kiválónak volt mondható.

DSC7829

A CF Betegek Egyesülete 2011 óta rendezi a táborozási lehetőséget a betegek és hozzátartozóik valamint a CF ellátásban résztvevő szakemberek számára. Az eredetileg 2 naposra tervezett rendezvényt az évek múltával a növekvő érdeklődés miatt 4 naposra nyújtottuk, innen a rendezvény „hosszú hétvége” elnevezése. A 2018-as évben a résztvevők száma minden eddig várakozást felül múlt, hiszen idén összességében 52 fő vett részt a hétvégénken.

Többségük a teljes időszakban velünk volt, néhányuk pedig az időbeosztásuknak megfelelő váltásban. Ebben a létszámban még nincsenek benne az ott töltött időnk során minket meglátogató vendégek száma, így tehát összességében elmondható hogy ezen a nyáron mintegy 60 főt tudtunk ilyen vagy olyan formában egymással közös nevezőre hozni valamint hozzájárulni kapcsolataik és ismeretségeik kiépítéséhez. Személy szerint azt gondolom, hogy a legfontosabb hozzáadott értékét a rendezvényünknek ez a gondolat adja, illetve ez az, ami az Egyesületet, a betegeket és hozzátartozókat valamint az ellátásunkban kulcsszerepet betöltő szakembereket összekapcsolja, a közöttük kialakuló valódi bizalmon épülő kapcsolatot építi és biztosítja.

Külön öröm, hogy a velünk tartó betegek között a legfiatalabb 3 hónapos – alig több mint 2 hetes diagnózissal -, a legidősebb pedig 45 éves volt, így tehát az életkori spektrum egy hatalmas szeletét lefedtük. Résztvevőink és vendégeink között az érdeklődők ki tudták kérni orvos, dietetikus, gyógytornász, pszichológus, nővér, gyógypedagógus és szociális munkás szakember tanácsát, véleményét is. Mindezen szakemberek mellett természetesen a szülőknek alkalmuk nyílt egymással és a betegekkel is kötetlenül eszmét cserélni, ami a maga nemében szintén nagyon fontos. Az ilyen formális beszélgetésekre napközben spontán, este pedig szervezettebb körben, kerekasztalnál került sor.
Mindezek mellett természetesen nem feledkeztünk meg a Balaton közelségéről sem. Mivel a CF-ben nagyon fontos a mozgás így vízben, víz mellett erre sok társunk talált módot és lehetőséget, ugyanígy a strandon elérhető kulináris élvezeteknek való hódolás sem maradhatott ki. A szálloda biztosította wellness lehetőséggel is néhányan éltek, amikor az idő rosszabbra fordult vagy a tó vize még nem bizonyult kielégítőnek.

Összességében elmondható tehát, hogy egy nagyon tartalmas mégis jó szórakozási lehetőségeket is nyújtó közösségi programon vagyunk túl. A száraz tények leírása mellett talán záró gondolatként hadd emeljem ki egyik társunk párjának gondolatait, amelyet a velünk töltött hétvégével kapcsolatban fogalmazott meg hazatérésünk után facebookon.

Mi is köszönünk szépen mindent! Leginkább azt, hogy egy ilyen szeretetteljes közegben tölthettünk el néhány napot! További szép nyarat mindenkinek!

Személy szerint hálás vagyok neki, hogy így összefoglalta azt a sok száraz tény, amelyet én a fentebb leírtakban felsoroltam, valamint szeretném megköszönni a résztvevők minden irányú segítségét, amellyel az esemény lebonyolításában segédkeztek.

Fogadjátok szeretettel a hétvégén készült fényképeinket!

Fotóalbum

Vissza a főoldalra

Comments are closed.