Press "Enter" to skip to content

Földrengés – Török Cisztás Fibrózis Betegegyesület közleménye

Az alábbiakban szeretnénk megosztani egy CF-es fiatalembert nevelő török édesapa kérését, hogy terjesszük 14 éves fia felhívását. Haluk Özdemir hosszú évek óta aktív tagja a CF Europe Community Advisory Boardjának, harcosa és szószólója Európa keleti felének cisztás fibrózissal élő betegeinek. Szinte minden alkalommal elmondja nekünk akik vele együtt dolgozunk, hogy családjának tekint mindenkit aki tagja a CF közösségnek. Az ő fia, Salin a Törökországot megrengető földrengés után munkához látott, hogy a török CF szervezettel (Kifder) segítsen a katasztrófa sújtotta területeken élő CF-es betegeknek. Az ő felhívását olvashatjátok az alábbiakban, melyet kérünk hogy minél szélesebb körben terjesszetek!

A nevem Sinan, 14 éves CF-es beteg vagyok, Isztambulban, Törökországban élek. A CF egy kihívásokkal teli betegség amely végig kíséri az egész életemet. De vannak sokkal nagyobb kihívást jelentő dolgok is az életben amelyekkel meg kell küzdeniük az embereknek: amint azt hallottátok, 7,8-as erősségü földrengés történt Törökország délkeleti részén Gaziantep közelében. Egy másik, 7,5-ös erősségű rengés 9 órával később ugyanabban a régióban, Kahramanmaraş központjának közelében. A földrengések a szomszédos Adıyaman, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana és Hatay és Elazığ tartományokat érintették. Több mint 42 ezren vesztették életüket, és legalább 80 ezer sérült van kórházban. Milliók maradnak hajléktalanok és reménytelenül az utcán fagyos körülmények között, köztük 700 CF-beteg, akik szerencsésen túlélték a katasztrófát, de elvesztették az összes rendszeresen használt orvosi eszközt és gyógyszert összeomlott otthonukban. Nagyon jól tudom, milyen létfontosságúak ezek a készülékek, gyógyszerek, hiszen az egészség megőrzése érdekében szigorúan kell végeznünk a napi terápiákat.

Török Cisztás Fibrózis Betegegyesület (Kifder) porlasztókat, kompresszorokat, egyéb szükséges orvosi eszközöket, tápturmixokat és gyógyszereket küldött a régióban élő betegeknek. Közvetlenül veszik fel a kapcsolatot a betegekkel és családtagjaikkal, és minden lehetséges módon és csatornán kézbesítik a csomagokat.

Hogyan tudsz segíteni? Adományaiddal támogathatod a Kifdert. Még a legkisebb adomány is nagy változást hozhat! A hozzájárulásod segíthet a Kifdernek abban, hogy a régióban lévő CF betegek számára biztosítsa azokat az eszközöket és gyógyszereket, amelyekre szükségük van, hogy kezelni tudják egészségüket a nehéz körülmények között. A Kifder, Török Cisztás Fibrózis Betegegyesület adományozási linkjét az alábbiakban találod:

https://fonzip.com/kifder/genel-bagis?currency=EUR

Köszönjük hozzájárulást, támogatást!

Comments are closed.