Press "Enter" to skip to content

Hozzáférés a gyógyszerekhez és terápiákhoz Európa szerte a cisztás fibrózis esetében

Két évvel az Európai Gyógyszerészeti Stratégia közzététele után a betegek Európa-szerte még mindig radikálisan eltérő lehetőségekkel rendelkeznek a gyógyszerekhez való hozzáférés terén.

A Cisztás Fibrózis Európai Napját (2022. november 21.) követően az Európai Unió Tüdőegészség Munkacsoportja és a CF Europe panelbeszélgetést szervezett, hogy áttekintsék a kontinens jelenlegi helyzetét és hogy a betegek hogyan juthatnak hozzá gyógyszerekhez és terápiákhoz a különböző országokban.

Alessandra Moretti európai parlamenti képviselő volt a házigazdája a webinárnak, az eseményen egészségügyi szakemberek, szakértők és betegek vitatták meg a jelenlegi intézkedéseket, és azt, hogy hogyan lehetséges tovább javítani a gyógyszerekhez való hozzáférést az európai emberek számára, hogy hosszabb és jobb életet élhessenek.

A rendezvényre meghívást kapott Egyesületünk elnöke is, aki a meghívott előadóként elsősorban a kelet európai országok helyzetéről és az itt élők problémáiról kapott lehetőséget beszámolni.

Az esemény teljes programja itt olvasható, az eredeti pedig a rendezvény főszervezőjeként fellépő European Respiratory Society honlapján található

Comments are closed.