Press "Enter" to skip to content

Hírek a KREON ellátás nehézségeivel kapcsolatban

Sokan közületek sajnos tapasztalták már illetve jelezték is a fórumokon hogy nehézségeket tapasztaltok a Kreon 10,000 illetve a 25,000 egységes termékek elérhetőségével kapcsolatban a gyógyszerek kiváltásakor. Több próbálkozást is megejtve – ezúton is köszönet érte a segítőinknek – Egyesületünknek végül sikerült felvenni a kapcsolatot a Mylan cég magyarországi képviseletével ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk:

  • A gyógyszerek elérhetőségével felmerülő gondok a nemzetközi ellátási gondokra vezethetőek vissza amely az elmúlt hetekben érte el Magyarországot is
  • A 10,000 –es Kreon újbóli szállítása várhatóan a jövő héten kezdődik, ez a gyakorlatban azt jelenti hogy kb 2 hét múlva már elérhetőnek kell lennie a gyógyszernek a megszokott patikáitokban is
  • A 25,000 –es Kreon szállítása várhatóan március második felében történik meg, ez március végére jelent minden patikában újra elérhető gyógyszert.

Ami nagyon fontos: a Mylan jelezte, hogy az ellátási nehézségek a nagyobb kiszerelésű (50, 100 db)-os termékeket érintik, a kisebb kiszerelésűeket nem (20 db). Ez azt jelenti, hogy a kezelőorvossal a 20 db-os termékeket felíratva jó eséllyel juttok jelenleg is a Kreon kapszulákhoz. Ellenőríztük, az 50 illetve a 20 db-os egységekre is jár a megszokott támogatás, tehát extra költségbe nem kerül.

Amennyiben újabb információhoz jutunk az aktuális helyzettel vagy változással kapcsolatban, természetesen tájékoztatni fogunk benneteket, ezt az információt pedig elolvashatjátok a www.cisztasfibrozis.hu honlapunkon is, kérünk benneteket hogy tájékoztassátok az érintetteket ti is.

Vissza a főoldalra

Comments are closed.